PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Biblioteket takker!

Takk!

HALDEN BIBLIOTEK

Vi som er ansatt ved Halden bibliotek vil gjerne få lov til å rette en takk til Frivilligsentralen og Inner Wheel i Halden, som på få dagers varsel klarte å samle interesserte frivillige til å hjelpe biblioteket i en utfordrende situasjon.

En dag i vinter fikk vi plutselig inn mange nye barn og ungdommer på barne- og ungdomsavdelingen på kort tid. Blide og nysgjerrige var de, og de færreste snakket norsk. Alle ville være hos oss etter skoletid. Så flott tenkte vi; det er jo akkurat sånn vi ønsker at biblioteket skal være! Men vår kapasitet til å være der for alle, betjene andre brukere og holde en overkommelig ro og orden var svært vanskelig.

Etter en telefon til Frivilligsentralens Wenche Erichsen løste det hele seg fort: etter få dager hadde vi fått øket voksentettheten i avdelingen med 200% etter skoletid fem dager i uken for hele våren! Det har vært liv og røre og sprell og mye og nye brettspill, og «alle» har hatt en voksen å snakke med.

Tusen takk til dere som stilte opp for og med oss, og hjalp til med en enkel form for hverdagsintegrering. Inner Wheel og Frivilligsentralen har takket ja til å samarbeide med oss om dette også fra høsten av og vi ved biblioteket gleder oss til å se dere igjen.

Nina Ewart

Biblioteksjef

Halden bibliotek


Det er et godt samarbeid mellom biblioteket og frivilligsentralen.
Bildet er fra prosjektet Ta den ring og viser elever fra Prestebakke skole
sammen med Inger Aschehoug - i forbindelse med utstillingen av gamle
barneleker på biblioteket, før jul i fjor.