PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kulturvandring i kaffens tegn

Det ble et riktig så hyggelig kaffeslabberas på kveldens KulTURvandring i regi av Frivilligsentralen og Terje Vidar Høvik som en fantastisk lokal guide.Litt dramatikk ble det også da eritreisk kaffe ble demonstrert og herlig duft og litt " røyk" traff akkurat røykvarsleren i taket på stua. På et blunk og lenge før kaffen i koppen rakk å bli kald så var Halden Brannvesen rykket ut, på plass og kunne konstatere at det ikke var fare på ferde, bare brente kaffebønner.
De hyggelige brannmennene tok det hele med et smil og vi kunne konstatere at brannvarsleren på Frivilligsentralen er i skjønneste orden!Kulturvandringen kunne fortsette og fra det hyggelige kaffeslabberaset inne, ble det en svært hyggelig tur i " kaffens" og de mange kafeers historie rundt i byen.
Hele 55 mennesker var med på vandringen, tross det usikre været.Mange kunne supplere med tilleggshistorier underveis; navn og årstall, minner og anekdoter. Svært mange bygninger har opp gjennom årene hatt et konditori eller kafe, som hadde så mange flotte navn;
Harmonien, Tranen, posten, torgkafeen, kafé City, Parketten, osv.I kveld var det dekket kaffebord med kopper fra ulik tidsalder, tynne med skål og noen med gullkant, 70-talls krus og dagens termokopp og pappbeger.
Mange ble med tilbake etter vandringen i byen for å nyte mer kaffe i hyggelig selskap og nå også med kake.

Ekte kaffeslaberas ble det!