DET BEGYNTE I 2008!

Når vi nå gleder oss til årets Kulturnatt fredag 23 .september er det gøy å se litt tilbake i tid, da noen ildsjeler i miljøet på Frivilligsentralen inviterte til Kulturnatt i Halden første gang i 2008, med "fortellernatt på biblioteket" og "nattbad" på Halden Bad.

2008 - 2022


Inspirert av Oslos Kulturnatt, var det også guidet tur til Festningsmuseet og omvisning både på Rådhuset og i Fredrikshalds Teater. Det var «dansenatt på Kukturskolen» og »nattjazz på frivillighetssentralen» og ja, dette er året før Frivilligsentralen endret navnet fra «frivillighetssentral» til det noe kortere Frivilligsentral ( fortsatt er det mange som bruker det gamle navnet …)

Fra det første året med Kulturnatt har også Galleri Lille Martine hatt åpent og Atelier Halden med Tore Johansen, som også vil ha åpent i år, nå i Storgata.
SISTE KULTURNATT I VIOLGATA

Halden kommune og kultursjef Knut Olav Brekkkund Sæves tok over stafettpinnen etter «døgnvill Kulturnatt» som ble i sin helhet arrangert i Violgata 14, der Frivilligsentralen holdt til, før flyttingen til Skofabrikken.

Det var ikke tilrådelig på den tiden å oppfordre publikum om å bevege seg rundt og til mange steder i byen da det fortsatt var strenge restriksjoner på grunn av Corona og smittevern-tiltak. 

I frivilligsentralens bakgård denne september-kvelden var det rigget opp telt og det var konserter ute og inne, fra tidlig ettermiddag og ut i den fine høst-natten.

Det var dans, det var mat, det var kunst-utstilling, det var Kulturskole-elever, pensjonister som spiller i band, Never Too Late, det var westby-band, det var trommekorps, Halden danseskole, korsang, fiolin og piano, saksofon og Stemning, det var nye pølsekokere og kaffe, det var gitar, viser og Daniel Sandvik, Arild Elnes med sin saksofon, det var smykjeutstillling og store malerier, det var Thorkil Lindskog som «grillet» byens nye kultursjef og det var møter mellom mennesker- og det var «smittevern-vakter» og hånd-sprit….
HISTORISK KULTURNATT-UTSTILLING

Gøy å se tilbake på flere år med utviklingen av Kulturnatt i Halden og noen av de tidligere programmene, plakatene og bilder fra flere arrangementer og konserter. Noe av dette prøver vi å samle og vise i løpet av Kulturnatt-kvelden på Frivilligsentralen i Skofabrikken, fredag 23.september. 

Det vil også være mulig å komme innom en annen dag for å ta en titt «tilbake i tid» da utstillingen vil være tilgjengelig i flere uker.
KONSERT KL 23.OO - 23.45

Internasjonal cafe fra kl 19 - FREDAG 23.SEPTEMBER

På Frivilligsentralen i Skofabrikken inviterer vi til musikal-konsert med Anniken Falch Hillestad og pianist Eirik Haug Stømner.

Det vil være kulturnatt-åpent på Frivilligsentralen fra kl 19 fredag 23.9.

P.S. - «Helt halv Tolv»

På dagtid fredag kl 11.30 spiller Husbandet og alle som har lyst, kan komme, være med og synge og få is og kaffe!


Her er flere bilder!2022 © Halden frivilligsentral