Har vært bøssebærer i 25 år: – Årets hyggeligste tur

Det var over 130 bøssebærere i Halden som gikk for TV-aksjonen søndag kveld. Inntektene fra årets TV-aksjon går som kjent til Leger Uten Grensers arbeid for helsehjelp og medisiner til dem som trenger det mest. Byens bøssebærere var fordelt i flere deler av byen, og HA møtte på noen som gikk rundt Låby-området. Det er Halden frivilligsentral som organiserer TV-aksjonen i Halden.

Tekst og bilder fra Halden Arbeiderblad

Erfarne

To av dem som gikk var Anne Nordahl og Solveig Eriksen, to man som regel ser på Klessentralen i Halden. Søndag gikk de med bøsse, og samlet inn penger.

– Leger Uten Grenser er noe som er verdt å støtte. De gir den nødvendige hjelpen som trengs, sier Eriksen.

Nordahl og Eriksen er erfarne bøssebærere. Eriksen har gått for TV-aksjonen i cirka ti år, og Nordahl har gått med bøsse i hele 25 år.

De synes begge at det er bra at folk tar initiativ, og bidrar ved å gå med bøsse.

– Det er veldig viktig at folk er bøssebærere. Det skulle jo gjerne vært enda flere og, for dette er jo årets hyggeligste tur. Denne innsamlingsaksjonen har blitt en tradisjon, forteller Nordahl og Eriksen.

De to samarbeider ved å gå, men har en bøsse hver da de velger å gå på hver sin side av gata.

På plass på Låby skole var leder av Halden soroptimistklubb Siv Johanson, og ordfører Linn Laupsa.

De leverte ut bøsser, viste gåruter og samlet inn penger.

– Vi har fått delt ut 21 bøsser. Det er viktig at folk går, for Leger Uten Grenser er en veldig fin ting å gi inntekten til, forteller Johanson.

Ordfører Laupsa har selv donert, og er glad for at det er haldensere som velger å bruke dagen på bøssebæring.

– Det er mange som går som har gått i tidligere år. Det ser ut som flere har gjort dette til en tradisjon. Det er godt at folk kjenner til saken, og dermed er villige til å donere penger til noe de støtter og kjenner selv, sier Laupsa.

Anne Merete Koppang var bøssebærer sammen med barnebarna Alma og Abel.

– Jeg leste på nettet at det var nå, og det er noe jeg har vært med på før. Derfor tenkte jeg at jeg kunne ta med meg barnebarna, og gå i år igjen, sier Koppang.

Både Alma og Abel er glade for å bidra til Leger Uten Grenser.

– Det er viktig, vi har gått før og, forteller dem.

Bra jobba
Inger Johanne Larsen  gir penger i bøssa til Leonard Svendsen Gulsett

Wenche Erichsen fra Halden frivilligsentral kunne oppsummere dagen for Haldens bøssebærere til HA.

– Vi har vært litt få bøssebærere, og da har flere måttet gått ekstra lenge. Det er noe vi setter pris på at de gjør, forteller hun.

Erichsen er spesielt imponert over antall kontanter bøssene har fått inn.

– Vi ligger an til å få et beløp på rundt 230 000 i kontanter. Det er veldig gode tall, vi er imponerte. Det er nok også noen husstander som ikke har fått besøk, og det er rett og slett fordi vi ikke har vært nok folk.

2022 © Halden frivilligsentral