(Ser du saken på mobil, klikk på bildet for å se hele) Frivilligsentralen selger kalendere til inntekt for julesammenkomster for enslige i desember og januar. Det nærmer seg desember, men for første gang på 12 år skal ikke Wenche Erichsen, Sebastian Engh og alle de frivillige invitere til Åpen jul på Haldens Klub på julaften.

– Det er ikke bare smittevernhensynet til gjestene vi må tenke på, sier Wenche Erichsen, vi må jo tenke på alle de frivillige som skal hjelpe til på klubben på julaften også. Det er rett og slett ikke gjennomførbart med Åpen dør på julaften i år. Dessverre.

- Vi startet tidlig med å tenke på alternativer til den store julesammenkomsten i Haldens Klub. Løsningen ble å invitere enslige som har behov for selskap i jula til tre mindre sammenkomster i løpet av desember og januar. To søndager i desember og én i januar åpner Wenche dørene for en helaften med god mat og drikke i Violgata 14.

– Sebastian Engh kommer og ordner med maten alle tre kveldene, forteller Wenche, han skal servere pinnekjøtt, risgrøt, ribbe, medisterkake og julepølse. I januar blir det en gryterett på menyen.

Vanligvis har Åpen dør på julaften vært et arrangement for alle. Blant de påmeldte har vi funnet både par, enslige og barnefamilier.

– Vi jobber med en løsning mot familiene som har deltatt på tidligere julefeiringer, det er jo flere familier med barn som har brukt å feire jul i Haldens Klub med oss. Men vi kan ikke samle familier på den måten i år, det går ikke. Vi jobber for å finne en løsning der vi kan gjøre noe koselig for disse familiene under de omstendighetene som vi har nå.

Det er Ellen Midtfjell i nettmagasinet KanDusi i Halden, som har laget denne saken og tatt bildet.


 

Flere nyheter

Blir du med og heier 27. juli? Sykkelturen 2022 etappen fra Svinesund - Halden

27. juli: Sykkelturen 2022 Svinesund - Halden (etappe 67) Vi har gått sammen mange i Halden for å feire Frivillighetsåret med Sykkelturen 2022, og vi samarbeider på kryss og tvers i lokalsamfunnet. Hvis det er noen som har tid og lyst til å bidra med noe 27.juli da frivilligsentralen både arrangerer Sykkelturen i Halden OG skal ha flere dugnads-oppgaver på festningen samme dag, så syng ut, send melding eller kom innom frivilligsentralen.

Frivillighetens år 2022! Kanskje du behøver noen som trenger deg

Frivilligsentralen er en møteplass og et kontaktpunkt for frivillige, frivillige foreninger som samarbeider med hverandre og med privat og offentlig sektor. Det er mye å samarbeide om i et lokalsamfunn; - folkehelse, inkludering, kultur, lokalsamfunnsutvikling.

Hva skjer'a i sommer og utover høsten

Dette skjer på på faste dager på Halden frivilligsentral 2022? Og noen datoer som er spikret i tillegg! FASTE MØTER OG AKTIVITETER PLANLAGT FOR HØST-SEMESTERET SOM ER I GANG fra mandag 29. august (UKE 35) (i tillegg kommer andre arrangementer – følg derfor med på våre sosiale medier)

Alle frivillige i ALLSAMMEN: Velkommen til spennende og morsomt foredrag!

En time med spennende foredrag og en halvtimes konsert medl Halden storband: Samt servering av pizza! Velkommen til Aladin Scene mandag 30. mai kl. 18.00

27. juli: Sykkelturen 2022 Svinesund - Halden (etappe 67)

Vi har gått sammen mange i Halden for å feire Frivillighetsåret med Sykkelturen2022. Vi samarbeider på kryss og tvers i lokalsamfunnet

2022 © Halden frivilligsentral