(Ser du saken på mobil, klikk på bildet for å se hele) Frivilligsentralen selger kalendere til inntekt for julesammenkomster for enslige i desember og januar. Det nærmer seg desember, men for første gang på 12 år skal ikke Wenche Erichsen, Sebastian Engh og alle de frivillige invitere til Åpen jul på Haldens Klub på julaften.

– Det er ikke bare smittevernhensynet til gjestene vi må tenke på, sier Wenche Erichsen, vi må jo tenke på alle de frivillige som skal hjelpe til på klubben på julaften også. Det er rett og slett ikke gjennomførbart med Åpen dør på julaften i år. Dessverre.

- Vi startet tidlig med å tenke på alternativer til den store julesammenkomsten i Haldens Klub. Løsningen ble å invitere enslige som har behov for selskap i jula til tre mindre sammenkomster i løpet av desember og januar. To søndager i desember og én i januar åpner Wenche dørene for en helaften med god mat og drikke i Violgata 14.

– Sebastian Engh kommer og ordner med maten alle tre kveldene, forteller Wenche, han skal servere pinnekjøtt, risgrøt, ribbe, medisterkake og julepølse. I januar blir det en gryterett på menyen.

Vanligvis har Åpen dør på julaften vært et arrangement for alle. Blant de påmeldte har vi funnet både par, enslige og barnefamilier.

– Vi jobber med en løsning mot familiene som har deltatt på tidligere julefeiringer, det er jo flere familier med barn som har brukt å feire jul i Haldens Klub med oss. Men vi kan ikke samle familier på den måten i år, det går ikke. Vi jobber for å finne en løsning der vi kan gjøre noe koselig for disse familiene under de omstendighetene som vi har nå.

Det er Ellen Midtfjell i nettmagasinet KanDusi i Halden, som har laget denne saken og tatt bildet.


 

Flere nyheter

HURTIGTESTER OG VAKSINERING PÅ FRIVILLIGSENTRALEN

Nå deles det ut gratis huritgtester fra Frivilligsentralen. Ordningen med utdeling av hurtigtest-settene vil være klart i løpet av førstkommende onsdag, 10. november. Det gis en mulighet for Dropin-vaksinering inne i Frivilligsentralens lokaler i Violgata 14 onsdag 24.november, fra kl. 17 til kl. 20.

KULTURNATT I HALDEN

Kulturnatten blir annerledes i år pga av pandemien. Alle arrangementene foregår på tre scener på Frivilligsentralen gjennom 12 timer fra kl. 14 til kl. 02 natt til lørdag. Det vil være begrenset antall plasser på hvert arrangement. Alle konsertene er gratis og billetter kan du allerede nå få ved henvendelse til Frivilligsentralen ved personlig frammøte på forhånd, telefon 69 18 88 18/916 35 173 eller i døra før konsertstart. NEDENFOR SER DU HELE PROGRAMMET!

Dialogmøte torsdag 9 . sept kl.19 - 21

Internasjonal kvinnegruppe ved Halden frivilligsentral inviterer til høstens første samling og dialogmøte. - Per G Weydahl fra Kommuneoverlegen forteller om dagens smittesituasjon - Elisabeth Eide fra Afghanistankomitéen forteller om situasjonen i Afghanistan. Servering i bakgården! Alle velkommen!

Hva skjer på Frivilligsentralen

Smittevernkampanjen fortsetter

Halden frivilligsentral søkte Integrerings- og Mangfoldsdirektoret (IMDi) på nytt for 2021 om 300.000 kroner sammen med internasjonal kvinnegruppe ved sentralen og Kurdish Women's Right. Og nylig kom beskjeden om at hele beløpet var innvilget.

2021 © Halden frivilligsentral