(Ser du saken på mobil, klikk på bildet for å se hele) Frivilligsentralen selger kalendere til inntekt for julesammenkomster for enslige i desember og januar. Det nærmer seg desember, men for første gang på 12 år skal ikke Wenche Erichsen, Sebastian Engh og alle de frivillige invitere til Åpen jul på Haldens Klub på julaften.

– Det er ikke bare smittevernhensynet til gjestene vi må tenke på, sier Wenche Erichsen, vi må jo tenke på alle de frivillige som skal hjelpe til på klubben på julaften også. Det er rett og slett ikke gjennomførbart med Åpen dør på julaften i år. Dessverre.

- Vi startet tidlig med å tenke på alternativer til den store julesammenkomsten i Haldens Klub. Løsningen ble å invitere enslige som har behov for selskap i jula til tre mindre sammenkomster i løpet av desember og januar. To søndager i desember og én i januar åpner Wenche dørene for en helaften med god mat og drikke i Violgata 14.

– Sebastian Engh kommer og ordner med maten alle tre kveldene, forteller Wenche, han skal servere pinnekjøtt, risgrøt, ribbe, medisterkake og julepølse. I januar blir det en gryterett på menyen.

Vanligvis har Åpen dør på julaften vært et arrangement for alle. Blant de påmeldte har vi funnet både par, enslige og barnefamilier.

– Vi jobber med en løsning mot familiene som har deltatt på tidligere julefeiringer, det er jo flere familier med barn som har brukt å feire jul i Haldens Klub med oss. Men vi kan ikke samle familier på den måten i år, det går ikke. Vi jobber for å finne en løsning der vi kan gjøre noe koselig for disse familiene under de omstendighetene som vi har nå.

Det er Ellen Midtfjell i nettmagasinet KanDusi i Halden, som har laget denne saken og tatt bildet.


 

Flere nyheter

Halden Arbeiderblad - leder

Redaktør i Halden Arbeiderblad Hans-Petter Kjøge, har i dag skrevet en lederartikkel om besøket hos statsministeren.

Stengt inntil videre ...

Myndighetene har bestemt at hele samfunnet må innføre strengere tiltak. I Halden har også smitten økt. Alle aktiviteter på Frivilligsentral er ikke i gang før tidligst i uke 3. Vi er imidlertid tilgjengelige på huset og besvarer henvendelser på telefon 69 18 88 18 på enkelte dager. Se åpningstidene på plakaten.

Smittevernregler på mange språk

Halden frivilligsentral har publisert en stor smittevernkampanje i forbindelse med Korona-pandemien. Nå publiserer vi fire videoer der smittevernambassadørene leser reglene på sine språk. Bildet over: Ordfører i Halden Anne-Kari Holm, er en av mange smittevernambassadører.

Smittevernambassadører

Her kan du bla gjennom alle smittevern-ambassadørene som Halden frivilligsentral har: Klikk på bildet nedenfor! (Når du kommer inn på bildet, trykk på en firkant nederst til høyre for å få større bilder! Trykk på samme firkanten når du vil gå ut av "bla'ingen"!)

Olav Kolstad fikk Frivilligprisen 2020

En intetanende og svært overrasket Olav Kolstad ble tildelt Frivilligprisen 2020 på Halden frivilligsentral fredag ettermiddag. Varaordfører Linn Laupsa leste juryens begrunnelsen for tildelingen. - Hele haldensamfunnet er takknemlig for den innsatsen prisvinneren legger ned av engasjement og frivillig innsats for at utviklingen av byen skal gå "rett vei", leste hun. - Tusen takk, jeg gleder meg til å fortsette, sa en glad prisvinner.

2021 © Halden frivilligsentral