Coronaviruset og frivilligsentralene

Informasjon om Coronavirus og frivilligsentralene. Oppdatert 12.03.2020

Det er mange meninger og tanker om coronavirus. Det aller beste dere kan gjøre er å følge nasjonale og kommunale retningslinjer. Spesielt anbefaler vi å se på nettsiden fra folkehelseinstituttet og regjeringen. Og selvfølgelig deres kommunes nettside.

Daglig leder sammen med styret, må vurdere hvordan dere skal håndtere situasjonen hos dere lokalt. Alvoret er dessverre veldig høyt noen steder, og andre steder på et litt lavere nivå.

Folkehelseinstituttet sier følgende:
 Hvem har økt risiko for alvorlig forløp av covid-19?

Basert på opplysninger fra utbruddet i Kina ser det ut til at følgende grupper har høyere risiko for alvorlig forløp av covid-19:

  • Eldre personer (>65 år)
  • Personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom (kardiovaskulær sykdom), diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk (hypertensjon)
  • Personer som røyker har muligens også en høyere risiko for alvorlig forløp av koronavirus-sykdommen

Vi jobber alle med folk i risikogruppen. Er dere usikker eller i tvil anbefaler vi å avlyse arrangementer eller stenge sentralen for en bestemt tid. Men dere kan ev. også være på tilbudssiden med de frivillige som ikke er i risikogruppen for å hjelpe til i ulike tjenester som opprettes nå.

Vi avslutter med link om hvordan dere kan forebygge smitte, og vi gjentar at det er viktig å holde god kontakt med din kommune. 

mvh
Gijs Mans Norges Frivilligsentraler

Flere nyheter

KULTURNATT I HALDEN

Kulturnatten blir annerledes i år pga av pandemien. Alle arrangementene foregår på tre scener på Frivilligsentralen gjennom 12 timer fra kl. 14 til kl. 02 natt til lørdag. Det vil være begrenset antall plasser på hvert arrangement. Alle konsertene er gratis og billetter kan du allerede nå få ved henvendelse til Frivilligsentralen ved personlig frammøte på forhånd, telefon 69 18 88 18/916 35 173 eller i døra før konsertstart. NEDENFOR SER DU HELE PROGRAMMET!

Dialogmøte torsdag 9 . sept kl.19 - 21

Internasjonal kvinnegruppe ved Halden frivilligsentral inviterer til høstens første samling og dialogmøte. - Per G Weydahl fra Kommuneoverlegen forteller om dagens smittesituasjon - Elisabeth Eide fra Afghanistankomitéen forteller om situasjonen i Afghanistan. Servering i bakgården! Alle velkommen!

Hva skjer på Frivilligsentralen

Smittevernkampanjen fortsetter

Halden frivilligsentral søkte Integrerings- og Mangfoldsdirektoret (IMDi) på nytt for 2021 om 300.000 kroner sammen med internasjonal kvinnegruppe ved sentralen og Kurdish Women's Right. Og nylig kom beskjeden om at hele beløpet var innvilget.

Om besøket hos Erna ...

Her er programmet "Rett på", som Kjetil Aabø på TV-Østfold har laget om smittevernkampanjen i Halden og om besøket i statsministerboligen. Det er nå kjent over hele landet at Fereshteh og Fitwi fra Halden frivilligsentral ble invitert til Erna i statsministerboligen før jul til et hyggelig møte. Dessuten ble vi takket for innsatsen i Statsministerens nyttårstale. Dagsrevyen og Halden Arbeiderblad var eneste presse tilstede på møtet. Dessverre ble ikke Dagsrevy-reportasjen sendt på grunn av Gjerdrum-raset samme dag.

2021 © Halden frivilligsentral