Coronaviruset og frivilligsentralene

Informasjon om Coronavirus og frivilligsentralene. Oppdatert 12.03.2020

Det er mange meninger og tanker om coronavirus. Det aller beste dere kan gjøre er å følge nasjonale og kommunale retningslinjer. Spesielt anbefaler vi å se på nettsiden fra folkehelseinstituttet og regjeringen. Og selvfølgelig deres kommunes nettside.

Daglig leder sammen med styret, må vurdere hvordan dere skal håndtere situasjonen hos dere lokalt. Alvoret er dessverre veldig høyt noen steder, og andre steder på et litt lavere nivå.

Folkehelseinstituttet sier følgende:
 Hvem har økt risiko for alvorlig forløp av covid-19?

Basert på opplysninger fra utbruddet i Kina ser det ut til at følgende grupper har høyere risiko for alvorlig forløp av covid-19:

  • Eldre personer (>65 år)
  • Personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom (kardiovaskulær sykdom), diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk (hypertensjon)
  • Personer som røyker har muligens også en høyere risiko for alvorlig forløp av koronavirus-sykdommen

Vi jobber alle med folk i risikogruppen. Er dere usikker eller i tvil anbefaler vi å avlyse arrangementer eller stenge sentralen for en bestemt tid. Men dere kan ev. også være på tilbudssiden med de frivillige som ikke er i risikogruppen for å hjelpe til i ulike tjenester som opprettes nå.

Vi avslutter med link om hvordan dere kan forebygge smitte, og vi gjentar at det er viktig å holde god kontakt med din kommune. 

mvh
Gijs Mans Norges Frivilligsentraler

Flere nyheter

Blir du med og heier 27. juli? Sykkelturen 2022 etappen fra Svinesund - Halden

27. juli: Sykkelturen 2022 Svinesund - Halden (etappe 67) Vi har gått sammen mange i Halden for å feire Frivillighetsåret med Sykkelturen 2022, og vi samarbeider på kryss og tvers i lokalsamfunnet. Hvis det er noen som har tid og lyst til å bidra med noe 27.juli da frivilligsentralen både arrangerer Sykkelturen i Halden OG skal ha flere dugnads-oppgaver på festningen samme dag, så syng ut, send melding eller kom innom frivilligsentralen.

Frivillighetens år 2022! Kanskje du behøver noen som trenger deg

Frivilligsentralen er en møteplass og et kontaktpunkt for frivillige, frivillige foreninger som samarbeider med hverandre og med privat og offentlig sektor. Det er mye å samarbeide om i et lokalsamfunn; - folkehelse, inkludering, kultur, lokalsamfunnsutvikling.

Hva skjer'a i sommer og utover høsten

Dette skjer på på faste dager på Halden frivilligsentral 2022? Og noen datoer som er spikret i tillegg! FASTE MØTER OG AKTIVITETER PLANLAGT FOR HØST-SEMESTERET SOM ER I GANG fra mandag 29. august (UKE 35) (i tillegg kommer andre arrangementer – følg derfor med på våre sosiale medier)

Alle frivillige i ALLSAMMEN: Velkommen til spennende og morsomt foredrag!

En time med spennende foredrag og en halvtimes konsert medl Halden storband: Samt servering av pizza! Velkommen til Aladin Scene mandag 30. mai kl. 18.00

27. juli: Sykkelturen 2022 Svinesund - Halden (etappe 67)

Vi har gått sammen mange i Halden for å feire Frivillighetsåret med Sykkelturen2022. Vi samarbeider på kryss og tvers i lokalsamfunnet

2022 © Halden frivilligsentral