Coronaviruset og frivilligsentralene

Informasjon om Coronavirus og frivilligsentralene. Oppdatert 12.03.2020

Det er mange meninger og tanker om coronavirus. Det aller beste dere kan gjøre er å følge nasjonale og kommunale retningslinjer. Spesielt anbefaler vi å se på nettsiden fra folkehelseinstituttet og regjeringen. Og selvfølgelig deres kommunes nettside.

Daglig leder sammen med styret, må vurdere hvordan dere skal håndtere situasjonen hos dere lokalt. Alvoret er dessverre veldig høyt noen steder, og andre steder på et litt lavere nivå.

Folkehelseinstituttet sier følgende:
 Hvem har økt risiko for alvorlig forløp av covid-19?

Basert på opplysninger fra utbruddet i Kina ser det ut til at følgende grupper har høyere risiko for alvorlig forløp av covid-19:

  • Eldre personer (>65 år)
  • Personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom (kardiovaskulær sykdom), diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk (hypertensjon)
  • Personer som røyker har muligens også en høyere risiko for alvorlig forløp av koronavirus-sykdommen

Vi jobber alle med folk i risikogruppen. Er dere usikker eller i tvil anbefaler vi å avlyse arrangementer eller stenge sentralen for en bestemt tid. Men dere kan ev. også være på tilbudssiden med de frivillige som ikke er i risikogruppen for å hjelpe til i ulike tjenester som opprettes nå.

Vi avslutter med link om hvordan dere kan forebygge smitte, og vi gjentar at det er viktig å holde god kontakt med din kommune. 

mvh
Gijs Mans Norges Frivilligsentraler

Flere nyheter

Halden Arbeiderblad - leder

Redaktør i Halden Arbeiderblad Hans-Petter Kjøge, har i dag skrevet en lederartikkel om besøket hos statsministeren.

Stengt inntil videre ...

Myndighetene har bestemt at hele samfunnet må innføre strengere tiltak. I Halden har også smitten økt. Alle aktiviteter på Frivilligsentral er ikke i gang før tidligst i uke 3. Vi er imidlertid tilgjengelige på huset og besvarer henvendelser på telefon 69 18 88 18 på enkelte dager. Se åpningstidene på plakaten.

Smittevernregler på mange språk

Halden frivilligsentral har publisert en stor smittevernkampanje i forbindelse med Korona-pandemien. Nå publiserer vi fire videoer der smittevernambassadørene leser reglene på sine språk. Bildet over: Ordfører i Halden Anne-Kari Holm, er en av mange smittevernambassadører.

Smittevernambassadører

Her kan du bla gjennom alle smittevern-ambassadørene som Halden frivilligsentral har: Klikk på bildet nedenfor! (Når du kommer inn på bildet, trykk på en firkant nederst til høyre for å få større bilder! Trykk på samme firkanten når du vil gå ut av "bla'ingen"!)

Olav Kolstad fikk Frivilligprisen 2020

En intetanende og svært overrasket Olav Kolstad ble tildelt Frivilligprisen 2020 på Halden frivilligsentral fredag ettermiddag. Varaordfører Linn Laupsa leste juryens begrunnelsen for tildelingen. - Hele haldensamfunnet er takknemlig for den innsatsen prisvinneren legger ned av engasjement og frivillig innsats for at utviklingen av byen skal gå "rett vei", leste hun. - Tusen takk, jeg gleder meg til å fortsette, sa en glad prisvinner.

2021 © Halden frivilligsentral