Coronaviruset og frivilligsentralene

Informasjon om Coronavirus og frivilligsentralene. Oppdatert 12.03.2020

Det er mange meninger og tanker om coronavirus. Det aller beste dere kan gjøre er å følge nasjonale og kommunale retningslinjer. Spesielt anbefaler vi å se på nettsiden fra folkehelseinstituttet og regjeringen. Og selvfølgelig deres kommunes nettside.

Daglig leder sammen med styret, må vurdere hvordan dere skal håndtere situasjonen hos dere lokalt. Alvoret er dessverre veldig høyt noen steder, og andre steder på et litt lavere nivå.

Folkehelseinstituttet sier følgende:
 Hvem har økt risiko for alvorlig forløp av covid-19?

Basert på opplysninger fra utbruddet i Kina ser det ut til at følgende grupper har høyere risiko for alvorlig forløp av covid-19:

  • Eldre personer (>65 år)
  • Personer med underliggende kronisk sykdom som hjerte-karsykdom (kardiovaskulær sykdom), diabetes, kronisk lungesykdom, kreft og høyt blodtrykk (hypertensjon)
  • Personer som røyker har muligens også en høyere risiko for alvorlig forløp av koronavirus-sykdommen

Vi jobber alle med folk i risikogruppen. Er dere usikker eller i tvil anbefaler vi å avlyse arrangementer eller stenge sentralen for en bestemt tid. Men dere kan ev. også være på tilbudssiden med de frivillige som ikke er i risikogruppen for å hjelpe til i ulike tjenester som opprettes nå.

Vi avslutter med link om hvordan dere kan forebygge smitte, og vi gjentar at det er viktig å holde god kontakt med din kommune. 

mvh
Gijs Mans Norges Frivilligsentraler

2022 © Halden frivilligsentral