DE ELDRES DAG I HALDEN

Den Kulturelle Spaserstokken i Halden og Halden frivilligsentral, inviterte for første gang til feiring av Den internasjonale Eldredagen 1. oktober i Skofabrikken. Fire timer med stor kunst, påfyll, refleksjon, latter og glede. Bildet viser foredragsholder Karin Fevaag Larsen sammen med en begeistret tilhører!

Halden Storband med solist Margrethe Gaulin Simensen holdt konsert i underetasjen i Skofabrikken. Her serverte storbandet god og variert musikk.
Dette har etter hvert blitt et ypperlig konsertlokale, ikke bare er det plass til mange tilskuere; det kan høres over hele huset!

 
 

Deretter viste Halden kino filmen «Olsenbanden Siste Skrik». 

Opera Østfold inviterte til konsert med sopranen Stina Levvel, mezzosopranen Julia Denysenko og pianist Eirik Haug Stømner til konsert i Halden nye biblioteket.

Biblioteksjefen Sven Lilleheier ønsket velkommen.

 

Mange var møtt fram for å høre Julia Denysenko på scenen. Julia flyttet til Norge fra Ukraina for et halvt år siden og bor nå i Halden. Derfor var det ekstra hyggelig å møte andre som også har kommet til Halden fra Ukraina.
 

Til slutt ble det et inspirerende foredrag med humoristisk snert - «Endelig Gammel» med Karin Fevaag Larsen. Foredraget var svært populært blant publikum og det var mye latter og en god stemning.

 Hun snakket om hvordan det er å bli eldre, og kom blant annet med sitatet;
 – Man slutter ikke med å ha det moro når man blir gammel. Man blir gammel når man slutter å ha det moro.


Sist men ikke minst, VEKST Spiseri i Skofabrikken var også åpen, hvor folk kunne kose seg med en kaffe og andre godsaker.





Lise Antonsen, fra Halden kommune, «general» for Den Kulturelle Spaserstokken og Wenche Erichsen, daglig leder for Halden frivilligsentral, var de som sto for planleggingen av dagen.
 
 – Vi har fokus på høy kunstnerisk kvalitet på slike arrangementer. De eldres dag markeres også rundt på institusjoner i byen, blant annet med musikk. Det er viktig å nå de eldre som ikke alltid kan gå ut og oppsøke konsertarenaer, sier de.

De er sikre på viktigheten av å ha en dag som dette.

Flere nyheter

FRIVILLIGPRISEN 2023

GRATULERER TIL ELEVGRUPPA FRA RØDSBERG Selma, Mille og Tone fikk Frivilligprisen for 2023 under den årlige sammenkomsten for frivillige på Frivilligsentralen søndag kveld. De øvrige prisvinnerne er elevene fra 9. og 10. trinn som i valgfaget Innsats for andre har vært viktige, fleksible, ansvarsfulle frivillige og gode på samarbeid. Elevene som var tilstede da Ordfører i Halden, Fredrik Holm leste begrunnelsen for tildelingen, ble overrasket og glade for at deres innsats har blitt satt stor pris på.

2024 © Halden frivilligsentral