Fullt hus da statsministeren kom på besøk til Halden frivilligsentral

Samtaler, snekring, samfunnsfag og sang sto på programmet da statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Frivilligsentralen tirsdag formiddag.
FULLT HUS
Et godt bevoktet hus og besøk, en ikke helt vanlig tirsdag formiddag, men også et hyggelig besøk av en engasjert statsminitee som lyttet og samtalte og fikk møte mange grupper med frivillige denne dagen; - samtale-snekkergruppe for menn, frivillige og deltakere på Lekseverksted og sykurs, Husbandet med allsang-aktivitet og engasjerte frivillige som er opptatt av hvordan man på best måte kan samarbeide om innsats og støtte til flyktninger fra Ukraina- Hva er behovet, hvem gjør hva og hvordan kan lokalsamfunnet stille opp. 

DEN BERØMTE INGER
Da Støre traff Inger Sars Aschehoug i Storstua Hamre der Husbandet hadde sin øvelse denne dagen, fikk han vite at Inger var skolevenninnen til Gro Harlem Brundtland og utbrøt da - «er du den berømte Inger». Inger som har vært aktiv frivillig og med og organisert prosjekter med formidling av gamle sangernog sangleker, fikk med god hjelp av Pianisten i Husbandet Per-Olav Halvorsen, Jonas med å synge.

MIMRET
Statsministeren røpet at han ønsket mer sang inn i Arbeiderpartiets kultur på samlinger og møter, selv om han påpekte at på dette området, hadde ikke han de beste kunnskapene. Men Inger derimot hadde sunget for nåde E Gerhardsen og Tranmel hun, og fortalte muntert om da hun og Gro i Framfylkningen hadde opptrådt sammen som Tuppen og Lillemor.


FIKK SATT PÅ TO TRINSER
Snekkergruppa som denne dagen hadde planlagt å montere små hjul på flere robuste hobbyplater som skal bentted til å stable stoler på, fikk hjelp av Statsministeren til de to første.

DUGNAD - FRI OG VILLIG
Det ble  også tid til å reflektere om den store og viktige dugnadsånden i samfunnet som fortsatt må være basert på frivillighetens prinsipper om st den må være fri og villig!
2022 © Halden frivilligsentral