Kvinnene i Iran

Sarah Gaulin (tv) og Fereshteh Golparvar holdt innlegg og apell for de mange som var kommet til Halden Bibliotek torsdag 27. oktober. Det ble et informativt og sterkt møte om den utrolig vanskelige situasjonen for kvinnene i Iran.
Av Wenche Erichsen

Menneskerettighetsforkjempere i hele verden er opptatt av å vise solidaritet og støtte voldsutsatte kvinner i dagens Iran.

Ifølge menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights, som har base i Oslo, er over 300 mennesker drept i sammenstøt mellom demonstranter og iranske sikkerhetsstyrker siden midten av september.

Protestene begynte da det ble kjent at den 22 år gamle kvinnen Mahsa Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt etter å ha blitt stanset på gata og anklaget for ikke å ha tildekket håret tilstrekkelig.

Initiativtakere til møtet var 8.mars-gruppa i Halden og Internasjonal kvinnegruppe ved Frivilligsentralen i Halden.

Fereshteh har sin bakgrunn fra kurdisk Iran og er daglig leder for Kurdish Women Rights i Norge.

Sarah i samtale med Jim Lindquist som nylig har kommet hjem fra en reise i blant annet Iran.


Om Sarah:
Opprinnelig fra Teheran i Iran. Familien flyttet til Norge da Sarah var sju år og bosatte seg i Halden. Flyttet etterhvert til Nordstand i Oslo. Her ble hun involvert i politikk og har studert økonomi og forretningsjus på BI.
Hun er i dag daglig leder i Likestilling, Integrering og Mangfold (LIM), som er en ikke-statlig organisasjon som arbeider for å fremme innvandreres deltakelse, tillit og tilhørighet i det norske samfunnet.


2022 © Halden frivilligsentral