Kvinnene i Iran

Sarah Gaulin (tv) og Fereshteh Golparvar holdt innlegg og apell for de mange som var kommet til Halden Bibliotek torsdag 27. oktober. Det ble et informativt og sterkt møte om den utrolig vanskelige situasjonen for kvinnene i Iran.
Av Wenche Erichsen

Menneskerettighetsforkjempere i hele verden er opptatt av å vise solidaritet og støtte voldsutsatte kvinner i dagens Iran.

Ifølge menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights, som har base i Oslo, er over 300 mennesker drept i sammenstøt mellom demonstranter og iranske sikkerhetsstyrker siden midten av september.

Protestene begynte da det ble kjent at den 22 år gamle kvinnen Mahsa Amini døde i det såkalte moralpolitiets varetekt etter å ha blitt stanset på gata og anklaget for ikke å ha tildekket håret tilstrekkelig.

Initiativtakere til møtet var 8.mars-gruppa i Halden og Internasjonal kvinnegruppe ved Frivilligsentralen i Halden.

Fereshteh har sin bakgrunn fra kurdisk Iran og er daglig leder for Kurdish Women Rights i Norge.

Sarah i samtale med Jim Lindquist som nylig har kommet hjem fra en reise i blant annet Iran.


Om Sarah:
Opprinnelig fra Teheran i Iran. Familien flyttet til Norge da Sarah var sju år og bosatte seg i Halden. Flyttet etterhvert til Nordstand i Oslo. Her ble hun involvert i politikk og har studert økonomi og forretningsjus på BI.
Hun er i dag daglig leder i Likestilling, Integrering og Mangfold (LIM), som er en ikke-statlig organisasjon som arbeider for å fremme innvandreres deltakelse, tillit og tilhørighet i det norske samfunnet.


Flere nyheter

FRIVILLIGPRISEN 2023

GRATULERER TIL ELEVGRUPPA FRA RØDSBERG Selma, Mille og Tone fikk Frivilligprisen for 2023 under den årlige sammenkomsten for frivillige på Frivilligsentralen søndag kveld. De øvrige prisvinnerne er elevene fra 9. og 10. trinn som i valgfaget Innsats for andre har vært viktige, fleksible, ansvarsfulle frivillige og gode på samarbeid. Elevene som var tilstede da Ordfører i Halden, Fredrik Holm leste begrunnelsen for tildelingen, ble overrasket og glade for at deres innsats har blitt satt stor pris på.

2024 © Halden frivilligsentral